معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

گرمای شدید هوا پدیده غالب ایران | تصعید شدیم!

  • کد خبر: ۱۱۴۴۱۸
  • ۰۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۷
گرمای شدید هوا پدیده غالب ایران  | تصعید شدیم!
گزارش‌ها از آب شدن کنتور برق اهالی شهرستان دهلران در استان ایلام خبر می‌داد و دمای هوا به بیشتر از ۵۱ درجه رسیده بود، طوری که بیش از ۵۰ نفر در همین شهرستان به علت گرمازدگی راهی مراکز درمانی شدند.

عروجی | شهرآرانیوز؛ حالا همه دارند از گرمای هلاک‌کننده این روز‌ها توئیت می‌زنند و با آن شوخی می‌کنند. کاربران فضای مجازی نوشته‌اند: دارند از گرما تصعید می‌شوند. جامد بیرون می‌‍‌روند و مایع به خانه برمی‌گردند. بدتر اینکه گرمای این روز‌ها با رطوبت همراه است و این یعنی نفس‌کشیدن و راه رفتن توی ظل گرما مشقت‌بار است. چند روز پیش کارشناسان هواشناسی مشهد خبر دادند که دمای شهر به حدود ۴۰درجه و در نقاط گرمسیری استان به ۴۵درجه بالای صفر می‌رسد و این در حالی است که گرمای هوا تا روز‌های پایانی هفته آینده در تمام خراسان ادامه دارد. از طرفی، این گرمای طاقت‌فرسا حتی در غرب کشور به اوج خودش رسیده است.

گزارش‌ها از آب شدن کنتور برق اهالی شهرستان دهلران در استان ایلام خبر می‌داد و دمای هوا به بیشتر از ۵۱ درجه رسیده بود، طوری که بیش از ۵۰ نفر در همین شهرستان به علت گرمازدگی راهی مراکز درمانی شدند. از آن طرف، گرمای زیادی باعث مسمومیت غذایی، مصرف مواد غذایی فاسد شده یا آب آلوده می‌شود. این موضوع از سوی باکتری‌ها، ویروس‌ها، سموم و مواد شیمیایی گسترش می‌یابد. این عوامل بیماری‌زا پس از ورود به بدن انسان، باعث شروع درد معده، حالت تهوع، اسهال یا استفراغ می‌شود.

گوشت نیمه پخته، غذا‌هایی که در کنار جاده‌ها به فروش می‌رسند و آب آلوده، ناقلان اصلی این بیماری میکروبی هستند. در تابستان، اما هوا گرم‌تر است و گسترش این بیماری‌ها راحت‌تر انجام می‌شود. به نظر می‌رسد اگر در فصل تابستان سبک زندگی سالم‌تر و بهتری را در پیش بگیریم کمتر دچار بیماری می‌شویم. نوشیدن به‌موقع و مداوم آب و بهداشت مناسب یکی از همین راه‌هاست. حتی در صورت امکان، باید در خانه بمانیم تا بدن آرام شود و در معرض گرمای متلاطم خارج از منزل قرار نگیریم.

تابستان فصل گرمی است؛ ولی چرا سال‌به‌سال این گرما شدیدتر می‌شود؟ مطالعه بیش از ۱۳هزار شهر جهان نشان می‌دهد که شمار روز‌هایی که در آن ساکنان شهر‌ها در معرض تلفیق گرما و رطوبت بی‌نهایت زیاد قرار می‌گیرند از دهه ۱۹۸۰ سه برابر شده است و وضعیتی که اکنون حدود یک چهارم جمعیت جهان درگیر آن هستند، نتیجه افزایش دما و رشد بی‌رویه جمعیت شهری است. آنچه باعث شده زمین گرم‌وگرم‌تر شود تغییرات اقلیمی است. پژوهشگران می‌گویند اگر موفق نشویم انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را محدود کنیم، یک‌سوم از جمعیت جهان تا سال ۲۰۷۰ ناگزیر هستند با اقلیمی مواجه شوند که تنها در صحرای بزرگ آفریقا یافت می‌شود.

کارشناسان مطالعات جوی در گزارشی که مدتی پیش منتشر کردند هشدار دادند در صورتی‌که رهبران جهان در دستیابی به توافق برای کاهش در خور توجه انتشار گاز‌های گلخانه‌ای تا سال ۲۰۳۰ ناکام بمانند، ۱۰میلیون نفر بر اثر «افزایش شدید دما» جان خود را از دست خواهند داد. همچنین محققان نیز تأکید می‌کنند که در این شرایط ممکن است تولید محصولات کشاورزی تا سال ۲۰۵۰ حدود ۳۰درصد کاهش یابد و این درحالی است که میزان مواد غذایی موردنیاز جمعیت در حال گسترش ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->